Ohlédnutí za výstavou: Mezinárodní strojírenský veletrh 2023

V polovině října se na brněnském výstavišti uskutečnil již 64. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV), který přinesl řadu inovací a nových technologií. Jakožto pravidelný účastník tohoto veletrhu jsme měli jedinečnou možnost představit naše nejnovější produkty a aplikace, jež reagovaly na klíčové téma veletrhu – udržitelnost a efektivita. Mohli jste si u nás prohlédnout a vyzkoušet konstrukce a řešení, které mají potenciál výrazně zlepšit efektivitu průmyslových procesů a současně přispět k udržitelnosti zdrojů. V tomto článku se společně podíváme na některé z novinek, se kterými jste se mohli na veletrhu seznámit.

 

 

Nejvýznamnějším bodem naší expozice bylo uvedení nového konstrukčního systému, jehož cílem je zefektivnit a zjednodušit interní procesy související především s manipulací s těžkým materiálem. Systém nabízí vysokou flexibilitu a odolnost, a to bez nutnosti svařování. Díky tomu lze konstrukce snadno upravit či rozšířit bez komplikovaných úprav. Tato vlastnost poskytuje možnost reagovat na rychle se měnící potřeby a neustálou optimalizaci interních procesů.


Systém nalezne své uplatnění v řadě různých odvětví průmyslu, zejména v oblasti skladování a logistiky. Pokud se chcete o tomto systému dozvědět něco víc, můžete si přečíst článek Nový inovativní systém pro manipulaci, nebo si můžete prohlédnout náš nový katalog, kde najdete podrobnější popis celého systému i srovnání s ostatními konstrukčními systémy.


Další produkty, které jste mohli zahlédnout v rámci našeho stánku, jsou multifunkční balicí stoly. Jejich unikátní spojení hliníkových profilů a trubkového systému na míru představuje oblíbené a cenově dostupné řešení pro průmyslové aplikace. Jednou z výhod těchto stolů je jejich velká modularita. To znamená, že lze snadno přizpůsobit konfiguraci stolu a přidat doplňky podle aktuálních potřeb a požadavků – světla, zásuvky, perfopanely, podvěsné kontejnery i ergonomické výškově stavitelné nohy.  

 

 

V rámci výstavy jste také mohli vidět naše karakuri regály. Oproti regálům, které možná znáte z klasických prodejen a skladů, používají tyto regály gravitaci a mechanické principy k efektivní organizaci a manipulaci s břemeny. Tento systém eliminuje potřebu elektrických pohonů a motorů, což snižuje energetickou spotřebu a náklady na údržbu. Karakuri regál umožňuje plynulý pohyb a přesun objektů ve výrobě, což zlepšuje produktivitu a zvyšuje štíhlost výrobního procesu.

 

 

Standardem průmyslu se stávají také manipulační vozíky jak z trubkového systému, tak z hliníkových profilů. I ty jste si mohli na výstavě prohlédnout a vyzkoušet. Díky těmto systémům jsou vozíky odolné, spolehlivé a snadno ovladatelné. Navíc jejich konstrukce umožňuje jednoduchou úpravu a přizpůsobení. Naše expozice nabídla přehled dostupných variant trubek, válečkových drah a dalšího příslušenství, které umožňuje vytvořit vozík na míru pro různé průmyslové aplikace.

 

 

Návštěvníci výstavy si u nás mohli také vyzkoušet vozík z hliníkových profilů, který byl vybaven elektricky poháněnými kolečky. Díky této vlastnosti lze utáhnout jedním prstem až 500 kg.

 

 

Mimo novinek ze štíhlé výroby měli návštěvníci také možnost prozkoumat naši širokou škálu prověřeného kovového nábytku. Každý kus je vyroben z kvalitních materiálů a přizpůsoben náročným požadavkům. Kombinace konstrukcí ze štíhlé výroby s osvědčenými prvky kovového nábytku poskytuje našim zákazníkům široké spektrum možností pro efektivní zařízení nejen průmyslových prostor.  Jsme jedinou firmou na trhu, která nabízí toto jedinečné spojení kovového nábytku a štíhlé výroby.

 

 

Děkujeme všem, kteří navštívili náš stánek na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. Bylo pro nás potěšením se s vámi setkat a diskutovat. Děkujeme za vaši důvěru a těšíme se na příští rok!

Zpět na přehled článků